Subsidieregeling leefbaarheidsinitiatieven

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Subsidieregeling leefbaarheidsinitiatieven

De provincie Gelderland kondigt opnieuw een subsidieregeling voor leefbaarheidsinitiatieven aan!

Deze nieuwe regeling opent op 1 oktober 2016. Er is tot 31 december dit jaar € 300.000,- beschikbaar.
Per leefbaarheidsinitiatief kan minimaal € 10.000,- en maximaal € 25.000,- subsidie aangevraagd worden. Per project wordt een eigen bijdrage van ten minste 25% gevraagd. Belangrijk is dat uw investering nodig is voor de uitvoering van activiteiten. De activiteit moet centraal staan. Er is achteraf geen verantwoording nodig, enkel het delen van de resultaten op een speciale website. Nieuw aan deze regeling is dat natuurlijke personen van initiatiefgroepen zonder rechtspersoonlijkheid (dus een organisatie zonder stichtings- of verenigingsvorm) ook subsidie kunnen aanvragen. De initiatiefgroep moet wel uit ten minste vijf natuurlijke personen bestaan.

Service van de provincie: voortoets van het idee
Voordat u de aanvraag indient, kunt u een korte omschrijving van het idee (denk aan een half A4) voorleggen aan twee provinciale ambtenaren, afhankelijk van de regio waar u woont.

  • ·      Petra Dhont ( p.dhont@gelderland.nl / 026-359 9467) voor de regio’s Achterhoek, Arnhem, Food Valley, Stedendriehoek
  • ·      Tim Smit ( t.smit@gelderland.nl 026-359 9507) voor de regio’s Nijmegen, Noord-Veluwe, Rivierenland

Zij geven aan of uw project voor subsidie in aanmerking komt en of het zin heeft om de volledige aanvraag in te dienen. Ook met vragen kunt u hen benaderen.

Publicatie subsidieregels
Via deze link leest u alvast de subsidieregels (slechts 1 A4). Deze worden op 19 september gepubliceerd in het provinciaal blad en opgenomen in de regeling ‘Ruimte voor Gelderland’. Op 1 oktober gaat het digitale subsidieloket open voor het indienen van de aanvraag. Let op, dit is geen tenderprocedure. Er geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Wacht niet langer!
U kunt uw projectidee (korte omschrijving) nu al insturen naar de provinciale ambtenaren of met hen bespreken.
Degenen onder u die gebruik gaan maken van deze regeling wensen we veel succes toe!

[/av_textblock]

[/av_one_full]