Buurtbudget

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Buurtbudget

Een fijne buurt begint met Buurtbudget…                    

U kent uw eigen buurt als geen ander. U woont in uw buurt of wijk en beleeft dat iedere dag opnieuw. Welzijn Barneveld ziet graag betrokken bewoners die begaan zijn met hun buurt of wijk. Daarom stimuleren wij het Buurtbudget. Het buurtbudget is een potje waaruit allerlei ideeën van bewoners kunnen worden betaald. Als bewoners van een straat, hofje of buurt een idee of plan hebben dat iets te maken heeft met leefbaarheid, dan kunt u een buurtbudget aanvragen bij Welzijn Barneveld. Leefbaarheid is een ruim begrip, bij de besteding van het buurtbudget gaat het vooral om het verbeteren van de sociale samenhang, de onderlinge sfeer.

€ 20.000, –

In 2015 is er een Buurtbudget van € 20.000, – (gemeente breed) beschikbaar. Dit budget is beschikbaar gesteld door Woningstichting Barneveld en de gemeente Barneveld samen. Buurtbudget is een stimuleringsbijdrage, dit betekent dat wij met dit budget nieuwe initiatieven willen stimuleren. Het is dus niet automatisch zo, dat als u eerder een bijdrage heeft gehad, u ook automatisch weer een bijdrage krijgt.

Leefbaarheid heeft vele gezichten! Daarom komen ook veel activiteiten en initiatieven in aanmerking voor een bijdrage uit ons Buurtbudget.

Elk goed idee is goud waard!

Denkt u eens aan:

Straatfeest

Smoelenboek van straatbewoners

Mobiele koffietent

Kunstwerk

Burenhulprooster voor de straat

Ontmoetingsplek

Wijktentoonstelling

Sport- en spelmiddag voor jong en oud

Voor bewoners, door bewoners

Om Buurtbudget te ontvangen moeten de wijk- of buurtbewoners de activiteiten zelf organiseren. De activiteiten moeten ten goede komen aan de buurt. Met Buurtbudget kunnen bewoners activiteiten organiseren die het onderling contact en de sociale samenhang in de wijk verbeten of versterken. Initiatieven moeten ook een breed draagvlak hebben onder bewoners. Zoveel mogelijk bewoners zijn bij het project betrokken en voelen zich er gezamenlijk verantwoordelijk voor.

Buurtbudget 2015: overweldigend aantal aanvragen

Afgelopen jaar werd Welzijn Barneveld overweldigd door het grote aantal aanvragen Buurtbudget. Maar liefst 79 initiatiefnemers wisten ons te vinden en maakten gebruik van een stimuleringsbijdrage uit het budget.

Welzijn Barneveld hoopt dat er in 2016 weer genoeg burgerinitiatieven ontstaan die meewerken aan het versterken van de sociale samenhang in de Barneveldse dorpen en buurten.

Heeft u een origineel idee? Laat het ons weten! We verzoeken aanvragers hun budget tijdig aan te vragen, want op = op. Een aanvraag indienen kan middels het aanvraagformulier dat u kunt vinden op de website van Welzijn Bareveld.   www.welzijnbarneveld.nl

Meer informatie?

Voor meer informatie over het Buurtbudget kunt u contact opnemen met: Marjan Tuhusula–de Groot of Willeke Heijkoop van Welzijn Barneveld (Telefoon: 0342 -745004).

[/av_textblock]

[/av_one_full]