Graffiti

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Graffiti

Organisatieonderdeel

Politie Oost Nederland

Gelderland Midden

West Veluwe Vallei Noord

Postadres

Postbus 30071

6803 AB Arnhem

Bezoekadres

Nijkerkerweg 119

3771 LA Barneveld

Telefoon

0900-8844

Datum

31-03-2015

Onderwerp

Project Graffiti overlast Barneveld


Geachte heer/mevrouw,

Misschien is het u al opgevallen: het afgelopen jaar zijn de vernielingen door middel van graffiti ontzettend toegenomen in Barneveld. Samen met de gemeente willen wij er alles aan doen om deze vernielingen terug te dringen. Zo is het jongerenwerk bezig met het opzetten van een project Graffiti voor de jeugd in Barneveld, en houden wij, samen met de gemeentelijke handhavers, een extra oogje in het zeil op bekende overlastplaatsen. Bovendien zijn we er al in geslaagd om tijdens een eerder onderzoek drie verdachten aan te houden. Maar ook u kunt meehelpen om deze vorm van vernieling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door verdachte situaties snel te melden.

Doe aangifte!

Wij hopen niet dat u zelf te maken krijgt vernieling doormiddel van graffiti. Maar mocht het toch zo zijn dat eigendommen van u bespoten zijn met graffiti vragen wij u om aangifte te doen bij de politie. Op deze manier kunnen we nog beter onderzoek doen naar de daders. Aangifte kunt u doen via www.politie.nl of maak een afspraak via 0900-8844 voor het dichtstbijzijnde politiebureau.

Hoe herkent u een graffitispuiter?

Scholen, gymzalen, bouwketen, schuren, schuttingen, prullenbakken en speeltuintjes zijn een gewild object voor graffitispuiters. Deze plaatsen zijn vooral ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden minder zichtbaar waardoor de graffitispuiters rustig hun gang kunnen gaan. Uit onderzoek blijkt dat graffitispuiters vaak jongeren zijn tussen de 12 en 20 jaar oud. De spuitbussen of stiften worden vaak in een (rug)tas meegenomen. Maar let op! Natuurlijk is niet iedereen met een rugzak een graffitispuiter. Ziet u iemand die andermans eigendommen onder spuit of ziet u iets verdachts? Bel dan direct de politie!

 

Snel schoonmaken

Ziet u dat eigendommen van de gemeente bespoten zijn met graffiti? Neem dan contact op met de gemeente onder telefoonnummer 14 0342 zodat muren of gevels snel gereinigd kunnen worden. Ervaring leert immers dat als er eenmaal graffiti is aangebracht dit niet ten goede komt aan het gevoel van veiligheid en leefbaarheid. Bovendien bevordert het alleen maar dat er nog meer besmeurd wordt.

Alvast hartelijk dank voor uw alertheid en medewerking

Politie en gemeente Barneveld

[/av_textblock]

[/av_one_full]