Publicaties

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Publicaties

Denkend aan Barneveld, zie ik narcissen in bermperken, bloemen hoog in lantaarnpalen. Dat is ons centrum – één van de mooiste centra van Nederland. Ons Wijkplatform Barneveld Centrum is vandaag aan de beurt om u te vertellen, wat wij er aan doen om dat zo mooi te houden.

In deze tijd van het jaar bloeit en groeit ons centrum. Wie er oog voor heeft, geniet er ieder jaar van. Dat is en blijft voor ons belangrijk. De idee om bloemen in hanging-baskets aan lantaarnpalen te hangen komt uit ons wijkplatform. Zo is ook door ons initiatief de verwaarloosde speeltuin aan de Van Riebeeckstraat opgeknapt. De kinderen weten inmiddels de weg. De groene long langs de Churchillstraat heeft inmiddels een sport en spelkast gekregen, maar nu nog de basketball palen in de kleuren van onze plaatselijke Towerjumpers!

Eendracht maakt macht

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers. Wij zijn de ogen en oren van wijk centrum. Samen zijn we er van overtuigd, dat we nog meer kunnen betekenen voor u. We zijn blij, dat op onze laatst gehouden vergadering in april gasten uit onze wijk aanwezig waren. Op een open en heldere wijze hebben we het huidige parkeerbeleid besproken: het auto vrij houden van de winkelstraten, het lang parkeren buiten de betaalzone, parkeermogelijkheden voor bezoek, het nieuwe parkeerplein bij het Schaffelaartheater. Er wordt verder actie ondernomen.

Wij hebben de primeur om met het mobiele camera systeem Jan Rap en zijn maat op heterdaad te kunnen betrappen. Wij mogen meekijken! Het is één van de ultramoderne middelen om criminaliteit in ons mooie dorp aan te pakken.

Beter een goede buur, dan een verre vriend

U kunt de eerste stap doen om verloedering in uw wijk te voorkomen. Wij hebben een prachtig voorbeeld. De verwaarloosde boel van een woning riep bij enige wijkbewoners irritatie op. Sommigen vroegen de buur of ze mochten helpen. Wat een blijdschap! Samen hebben ze de tuin en wat er om heen staat opgeknapt. Het ziet er nu niet alleen mooi uit, de buur ziet het weer zitten! Misschien heeft u ook wel zo’n buur. U kunt helpen de kliko aan de weg te zetten, het straatje te vegen, of  het onkruid te wieden. Wie doet de eerste stap?

Wilt u meer weten?

We zijn heel actief geweest om een aantrekkelijke website te kunnen aanbieden. Dat is gelukt! Bezoek onze gebruiksvriendelijke website www.barneveld.nl en kijk bijvoorbeeld naar de data van onze openbare vergaderingen, van harte welkom! Heeft u vragen of opmerkingen? Ga naar Facebook, Twitter, of u mailt gewoon: barneveldcentrum@live.nl . Wij doen er wat mee en u hoort van ons.

[/av_textblock]

[/av_one_full]